Logo

NEO Design - održivost, transparentnost, inkluzivnost, autentičnost, iskrenost, briga za životnu okolinu i sve ljude okupljene oko ove ideje.

Ako neko na najboji način predstavlja modu kroz umjetnost i umjetnost kroz modu, to je zasigurno Nevena Ivanović, dizajnerka iz Beograda koja stoji iza brenda NEO Design.
Ono što karakteriše i izdvaja njen od ostalih brendova jeste spajanje prošlosti i budućnosti na autentičan način. NEO dizajn teži ka tome da vrati tradicionalne tehnike izrade odjeće i nakita novom dobu.

Ona spaja prošlost i budućnost upravo u današnjem trenutku koji bilježi kroz kolekcije kostima, performanse, serije fotografija i jedinstvene odjevne komade namijenjene #neowarrior-ima.
Tokom osam godina koliko brend postoji osvojila je 17 nagrada, kako u zemlji, tako i širom svijeta. Veoma često NEO komadi su izrađeni od recikliranih materijala ili od "dead stock" materijala velikih svjetskih brendova.

image
OKINEO kolekcija

NEO Design zasnovan je na ideji da nije potrebno odbaciti tradiciju kako bi se uživali benefiti modernog života. Sistem vrijednosti koji NEO zastupa je održivost, transparentnost, inkluzivnost, autentičnost, iskrenost, briga za životnu okolinu i sve ljude okupljene oko ove ideje. Najveća vrijednost ovog brenda i jesu ljudi oni koji ga kreiraju, vole i nose i svi oni koji vjeruju u iste ideje.

image
OKINEO kolekcija