Logo

Predstavljamo dizajnerku MIRANDU KALUDIS iz Ciriha i njen funkcionalni minimalizam za urbane nomade

Prve večeri našeg događaja "Creative & Fashion Industry" 15. juna predstaviće se još jedna važna i zanimljiva dizajnerka koja nam dolazi iz Ciriha.

Pod imenom MDK, modna dizajnerka Miranda Kaludis (Miranda Kaloudis) stvara bezvremenu odjeću i asesoare, visokih estetskih standarda i funkcionalnosti.

Tako su proizvodi ove nezavisne modne marke iz Ciriha uvijek osmišljeni na osnovu principa rastavljanja i ponovnog sklapanja. Njene kolekcije redovno su predstavljane na Paris fashion week-u, a autentični modeli mogu se kupiti širom svijeta, u Tokiju, Los Anđelesu, Madridu, Melburnu...

Nove kompozicije poznatih elemenata dovode do osmišljavanja inovativnih metoda rukovanja proizvodima, koji nastaju iz potreba koje raznovrsnost svakodnevice urbanog nomada sa sobom nosi. Za njihov nastanak, pažnja je posvećena složenoj multifunkcionalnosti, spojenoj s avangardnim izrazom, koji nadilazi granice fukcionalne estetike.

Pažljivo i razigrano rukovanje izraženo je u čistom geometrijskom jeziku dizajna. Osim dizajna, koji je okrenut budućnosti, jednako važan je i izbor materijala.

Zavirite u linije nove kolekcije Mirande Kaloudis koja će premijerno biti prikazana u Banjaluci.

image
Foto: MDK