Logo

Savremeno društvo modu shvata kao pravac kretanja svega što ga okružuje. U zavisnosti od toga ko je i kako prezentuje biva prihvaćena ili odbačena.

Ona nameće, ali i prihvata pravila svega što je trenutak ranije predstavljalo izuzetak, da bi, nakon što taj izuzetak postane "svačiji", moda ostavi i krene dalje.

Upravo u tom svijetu kotira i dizajnerka iz Beograda @martamiljanic, koja je svoju ljubav prema sceni i kostimu prekrojila u nešto drugačije te uplovila u modne vode stvarajući kreacije koje hodaju po rubu između svakodnevno nosivih komada i odjeće protkane erotikom.

Njen zanimljiv pristup pored toga što je osvojio regionalnu scenu, osvojio je i cijeli svijet, a u prilog tome govori i činjenica da je radila sa svjetski poznatim imenima kao što su Lejdi Gaga, Lil Nas X, Nikol Šerzinger, Džefri Star, Frida Gustavson, Stoya, Eli Bruk, Andreja Pejić, MC Lyte, Fauzija, Džejden Bartls, Kira Kosarin, Eli Bruk, Ava Mišel, Ester Anaja, Brаjana Salaz, Leksi Pantera.

Američki "Voug" (Vogue USA), kineski "Voug" (Vogue China), italijanski "Voug" (Vogue Italia), "El" (Elle), Harpers Bazar (Harper's Bazaar), austrijski "L'Officiel" (L'Officiel Austria), litvanski "L'Officiel" (L'Officiel Lithuania), ukrajinski "Mari Kler" (Marie Claire Ukraine), bugarski "Glamur" (Glamour Bulgaria), "Vulkan", "Tilted", "Si-heds magazin" (C-Heads Magazine), "Sivilijan" (Civilian Magazine), "Elegant" (Elegant Magazine), "Horizont" (Horizont Magazine), "Gracija", hrvatska "Gracija" (Grazia Croatia), Gubar (Ghubar), "Belo" (Bello Magazine), "Mud" (Mood Magazine) samo su neki od poznatih modnih časopisa koji su pisali i objavljivali priče o njoj i njenom radu.

Marta Miljanić 2011. godine osvojila je nagradu magazina "El" (Elle Fashion Award), za najbolju kolekciju. Dva puta je učestovala i izlagala na "Mjesecu dizajna" (Month of Design) u Ljubljani.